Klaassen: ‘Het moet echt tien keer beter’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 17 april 2016 14:43 – Bron: FOX Sports

1442758869

Ajax hield door een zinderende slotfase nog een puntje over aan het treffen met FC Utrecht. Door het gelijkspel behoudt Ajax de koppositie, maar moet het deze wel delen met PSV. Aanvoerder Davy Klaassen liet in gesprek met FOX Sports weten dat vandaag alles fout ging wat er fout kon gaan. “Het was een hele slechte wedstrijd en ik ben uiteindelijk blij dat we de 2-2 maken.”

Ondanks het vele balbezit waren de grote kansen voornamelijk voor de ploeg uit Utrecht. Ajax opereerde in een 3-4-3 formatie en dit pakte volgens Klaassen niet altijd even goed uit. “We waren heel slordig. De veldbezetting stond niet goed en daarom kwamen ze er vaak via de zijkanten erdoor. Het was een wedstrijd waar in principe alles fout ging”, aldus een realistische aanvoerder over het optreden van zijn ploeg.

Door een discutabele strafschop Arek Milik nog de 2-2 maken, maar die had eigenlijk nooit gegeven mogen worden. “Vanuit mijn ooghoek was het geen penalty, daar hebben we nu een beetje geluk mee.” Door de overwinning van PSV gisteravond wist Ajax wat het moest doen, maar volgens Klaassen brengt het geen extra druk met zich mee nu het einde nadert. “Het is geen druk, daar moeten we gewend aan zijn. Al kan ik me voorstellen dat het wel zo lijkt. Het moet echt tien keer beter”, zo besloot de blonde nummer tien.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.