Klaassen kijkt vooruit: “Heb er alle vertrouwen in dat we door kunnen gaan”

Davy Klaassen was niet echt fit. Daarom werd de Ajax-middenvelder na acht minuten in de tweede helft van RKC Waalwijk – Ajax (0-1) gewisseld. De Ajacied was licht verkouden en met het oog op donderdag (AS Roma – Ajax) werd er verder geen risico genomen.

Toch was de international nog niet met zijn hoofd bij de komende wedstrijden. ,,Nee, daar denk je niet aan als je op het veld staat. Maar ja, ik snap het wel als mensen die indruk hebben gekregen als ze deze wedstrijd hebben gezien. Het was natuurlijk niet al te best van onze kant. Natuurlijk wil je snel uitlopen naar 0-3 of 0-4 en het daarna rustiger aan doen, maar daar zijn we niet in geslaagd”, zei Klaassen voor de camera van ESPN. ,,Het blijft natuurlijk spannend omdat het 0-1 bleef. Toch heb ik nooit het gevoel gehad dat RKC nog zou gaan scoren. Ja, die vrije trap (van RKC-er Ngonge, red.) ging nog op de lat, maar verder creëerden zij ook geen kansen.

Ajax kan zich richten op de  return tegen AS Roma. In het Stadio Olimpico moet Ajax een 1-2 nederlaag zien goed te maken. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we door kunnen gaan. Je hebt de heenwedstrijd gezien toch? Dan heb je ook gezien dat we heel veel kansen hebben gekregen. Ik denk dat we die ook daar zullen krijgen als we weer zo spelen”, aldus de 28-jarige Klaassen.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.