Klaassen kopt Ajax naar winst in Leeuwarden

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 09 april 2016 21:48 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen. De koploper van de Eredivisie won in Leeuwarden met minimaal verschil van nummer 18 Cambuur: 0-1. Hoewel het spel niet om aan te zien was, werden door een doelpunt van Davy Klaassen wel de belangrijke drie punten binnengehaald door de Amsterdammers. Door de zege komt Ajax op 74 punten, met nog vier wedstrijden te spelen.

1454858342

Frank de Boer hield vast aan de succesvolle basiself die de afgelopen weken ook al de opstelling vormden. Maar van het zelfvertrouwen en het goede gevoel was niets te zien bij Ajax, dat in een laag tempo opereerde en nauwelijks gevaarlijk werd in de eerste helft. Alleen Amin Younes wist gevaar te stichten, door twee man voorbij te dribbelen en vervolgens uit te halen. Het schot miste echter kracht, waardoor het een makkelijke prooi was voor doelman Nienhuis.

Vlak voor rust verving Ricardo van Rhijn de geblesseerd geraakte Mike van der Hoorn. De centrale verdediger liep al in de beginfase een wond op aan zijn oor, maar moest de wedstrijd uiteindelijk staken vanwege een kneuzing aan zijn bovenbeen. Na rust was het spelbeeld niet veel beter en dus besloot De Boer in de grijpen. De onzichtbare Lasse Schöne werd vervangen door Anwar El Ghazi en dat bleek de juiste zet te zijn.

De 20-jarige rechtsbuiten stond pas een paar minuten in het veld toen hij na een prima dribbel de bal voorzette en zo Davy Klaassen bediende. De aanvoerder promoveerde de voorzet met zijn hoofd tot doelpunt: 0-1. Na een uur spelen was daar dan het broodnodige doelpunt voor Ajax. In het half uur dat volgde, kreeg Ajax meer ruimte van Cambuur, dat zonder succes op zoek ging naar de gelijkmaker. Onder meer Arek Milik, Amin Younes (paal) en El Ghazi hadden de 0-2 kunnen en misschien wel moeten maken, maar zijn faalden in de afronding.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn (42. Van Rhijn), Viergever, Dijks; Gudelj, Bazoer (87. Serero), Klaassen (c); Schöne (55. El Ghazi), Milik, Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.