Klaassen: ‘Leren snel van onze fouten’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 08 augustus 2015 10:13 – Bron: De Stentor

1417008077

Nog voordat de competitie weer van start is gegaan, staat bij Ajax de druk er vol op. Door de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien heeft Ajax wat goed te maken tegen AZ. Davy Klaassen is er van overtuigd dat het weer helemaal goed gaat komen met de ploeg van trainer Frank de Boer. ”Ik weet zeker dat we snel leren van onze fouten.”

Klaassen heeft zich inmiddels ontwikkeld, ondanks zijn leeftijd (22 red.) tot absolute leider van de jonge selectie. De middenvelder kreeg niet voor niets de aanvoerdersband en is niet bang voor die verantwoordelijkheid. ”Vorig seizoen kreeg ik al veel verantwoordelijkheid, maar het is logisch dat ik me nu nog meer moet laten gelden. Daar voel ik me goed bij”, aldus Klaassen in gesprek met De Stentor.

Na de uitschakeling tegen Rapid Wien kwam Klaassen met de uitspraak ‘speeltuinvoetbal’ over het spel van Ajax. ”Ik sta nog steeds achter die uitspraak. De fouten die we maakten waren kinderachtig, dus zo kwam ik toto die term.”

De uitschakeling zorgt er in ieder geval voor dat Ajax hoe dan ook moet winnen om de critici de mond te snoeren. ”Dat heb je bij Ajax he. Bij de eerste tegenslag zijn mensen er als de kippen bij om daar wat van te vinden. Als jonge speler gaat dat langs je heen, nu krijg ik daar veel meer van mee.”

Klaassen snapt de kritiek op De Boer niet, die de jeugd boven ervaring verkiest. ”Achteraf is het makkelijk lullen. Als we hadden gewonnen had iedereen gezegd: leuk frivool voetbal, wat heb je aan die ‘oudjes’. En nu moeten we het doen met de huidige basis die er niks van kan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.