Klaassen: “Mijn kans had er gewoon in gemoeten, dat weet ik zelf ook”

Ajax heeft de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo verloren en daarom zit het avontuur in de Champions League erop. De Amsterdammers zullen aanstaande maandag horen tegen welke club ze gaan aantreden in de Europa League. Davy Klaassen hoopte op een overwintering in de knockout-fase van de Champions League, maar de 27-jarige Ajacied miste de kans van de wedstrijd.

“Het was een erg lastige wedstrijd. Atalanta kwam niet om een doelpunt te maken en dat heb je kunnen zien. We hebben te weinig gecreëerd. Het is gewoon klote”, zei een balende Klaassen voor de camera van SBS6. “Mijn kans had er gewoon in gemoeten, dat weet ik zelf ook”, aldus de international.

Daarna kreeg Ryan Gravenberch twee keer geel en dus rood en Luís Muriel scoorde vijf minuten voor tijd de beslissende 0-1. Toch zag de middenvelder in eerste instantie Ajax wel het spel spelen wat ze van tevoren hadden afgesproken. “We wilden niet direct ons hoofd verliezen en kamikaze spelen. We kregen met onze speelwijze wel een paar kleine mogelijkheden en een voor mij grote kans.”

Klaassen gaat door: “Vooral in de tweede helft na de wissels (Ekkelenkamp en Huntelaar vielen in, red.) kwamen we meer voor het doel en had ik het gevoel dat we wat meer creëerden. Maar na de rode kaart werd het lastig.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
SBS6

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.