Klaassen schiet Ajax naar gelijkspel in de Kuip

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 08 november 2015 16:31 – Bron: Ajaxinside

Nog geen twee weken geleden beleefde Ajax een nachtmerrie in Rotterdam. Het verloor door een eigen doelpunt van Joël Veltman in de allerlaatste minuut van Feyenoord, in het kader van de KNVB Beker. Zondagmiddag stond hetzelfde affiche op het programma, maar nu in competitieverband. Opnieuw kwam Ajax 1-0 achter, maar deze keer viel de tegengoal in de eerste helft en was er nog tijd om de schade te herstellen. Dat gebeurde: aanvoerder Davy Klaassen maakte er na rust 1-1 van en dat bleek de einduitslag te zijn.

1386513920

De Boer verraste opnieuw met zijn opstelling. Mitchell Dijks was fit genoeg en kon starten. Daarnaast waren er basisplaatsen voor Sinkgraven, Younes en Schöne. Zij vervingen Viergever, Fischer, Milik en de geblesseerde El Ghazi, ten opzichte van de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Door de wijzigingen schoof Davy Klaassen door naar de spitspositie.

Pas na een half uur viel de eerste kans te noteren en dat was gelijk een beste kans voor Feyenoorder Eljero Elia. De linksbuiten wist de bal echter niet voorbij de ijzersterk keepende Jasper Cillessen te krijgen. Even daarna kreeg ook Ajax zijn eerste kans: Klaassen legde klaar en Daley Sinkgraven haalde uit. De middenvelder, die een prima wedstrijd afleverde, schoot naast. Qua felheid en duelkracht deed Ajax net als anderhalve week geleden onder voor de thuisploeg, waardoor Feyenoord de overhand had.

Dat leidde in de 38e minuut tot de openingstreffer. Tot dat moment stond het achterin goed bij de Amsterdammers, maar bij de voorzet van Kuyt was geen rekening gehouden met de meegekomen Sven van Beek, die binnenschoot: 1-0. Vlak na de eerste goal was Vejinovic met een prachtige knal dichtbij 2-0. Daaropvolgend verliet Lasse Schöne geblesseerd het veld en kwam Viktor Fischer in de ploeg. Wat er precies aan de hand is met Schöne is nog onduidelijk.

Riechedly Bazoer was voor rust een aantal keer het slachtoffer geweest van overtredingen en keerde na de pauze niet meer terug. Voor hem kwam Arek Milik in de ploeg en verkaste Klaassen terug naar het middenveld. Het wegvallen van Bazoer was een aderlating, de middenvelder excelleerde bij fases in de eerste helft. Na rust werd er weinig gevoetbald en vooral gestreden. Zo was er geduw en getrek tussen Kenny Tete en Eljero Elia, die beiden geel kregen.

Nadat Ajax via Nemanja Gudelj een waarschuwingsschot had afgeleverd, schoot Davy Klaassen een kwartier na rust de gelijkmaker binnen: 1-1. De aanvoerder werd aangespeeld door Milik, waarna zijn schot via Eric Botteghin over Kenneth Vermeer heen in het doel viel. De treffer zorgde voor meer vertrouwen in het Amsterdamse spel, terwijl er tegelijkertijd een fase aanbrak met veel gele kaarten. Liefst 5 Ajacieden gingen vanmiddag op de bon en ook 3 Feyenoorders.

Tien minuten voor het einde hield Cillessen Ajax op de been, toen Kazim vrij voor de doelman opdook. De Turk schoot echter tegen Cillessen op en liet daarmee een enorme kans liggen. Het was het startsignaal voor een slotfase waarin Feyenoord de winnende treffer probeerde af te dwingen. De thuisploeg kreeg in de blessuretijd nog een kopkansje via Dirk Kuyt, maar daar bleef het bij. De Klassieker eindigt deze keer dus onbeslist, een gelijkspel waar beide partijen mee kunnen leven.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Bazoer (46. Milik), Sinkgraven; Schöne (43. Fischer), Klaassen, Younes (78. Serero).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.