Klaassen wint Gouden Schoen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 mei 2016 11:42 – Bron: De Telegraaf

1454858342

Davy Klaassen krijgt een schrale troost na het missen van het landskampioenschap. De aanvoerder van Ajax heeft de Gouden Schoen gewonnen als Telesport Eredivisie Voetballer van het Jaar. Hij eindigde met een halve punt voorsprong op Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Vincent Janssen (AZ) die topscorer van de Eredivisie is geworden. De Gouden Schoen wordt uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala na de zomerstop.

Davy Klaassen is een voorbeeld van een goede prof en een uitstekende winnaar”, zegt chefrapporteur Dick Schneider namens Telesport. “Hij werkt altijd hard en is bovendien een dynamische middenvelder. Een voetballer die iedere trainer graag in zijn elftal wil hebben. Davy gaat voorop in de strijd, ook tijdens de wat mindere periodes die Ajax dit seizoen heeft gehad. Als je in een wedstrijd goed naar hem kijkt, zie je wat hij in het veld, buiten het voetballen om, allemaal doet. Frank de Boer heeft hem ook niet voor niets aanvoerder gemaakt.”

Telesport elftal van het jaar:
Vermeer; Veltman, Letsschert, Bruma; Pröpper, Klaassen, Ziyech, Bel Hassani; De Jong, Janssen en Larsson  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.