Klaassen ziet slecht Ajax: “Die wedstrijden moeten we ook winnen”

Davy Klaassen was blij met de drie punten na de 1-2 winstpartij in de uitwedstrijd tegen Heerenveen, maar de Ajacied zag ook wel dat Ajax aanstaande donderdag veel beter voor de dag moet komen. Dan staat de kwartfinale van de Europa League te wachten. Thuis speelt Ajax eerst tegen AS Roma.

‘We speelden vandaag gewoon slecht’, zegt de 28-jarige middenvelder voor de camera van de NOS. ‘Die wedstrijden moeten we ook winnen, maar natuurlijk spelen we het liefst ook goed. Als wij de bal hadden, organiseerden we het niet goed. We bereidden ons niet goed voor op het moment waarop we de bal konden verliezen. Dan was er te weinig druk op de bal’, aldus de international.

Daley Blind zal dit seizoen niet meer voor Ajax in actie komen, maar dat is geen excuus voor het mindere spel van Ajax. ‘Zo’n speler mis je natuurlijk altijd, maar we hebben voorheen al laten zien dat we het op kunnen vangen als jongens geblesseerd zijn. Maar het is voor ons zeker zuur dat hij er in de komende periode niet bij is’, vindt Klaassen.

Ajax kan nog drie prijzen pakken. De spanning neemt toe bij de Amsterdammers. ‘Bij Ajax is er altijd druk. Zolang je erin zit, heb je de druk om de prijzen te winnen. Die druk moeten we onszelf ook opleggen, want wij willen die prijzen winnen.’

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.