Klaiber: “Als je me haalt, dan moet je me ook soms gebruiken”

Gisteren maakte Sean Klaiber zijn eerste speelminuten in 2021. De rechtsback mocht invallen na de rust in het gewonnen bekerduel van Ajax in Heerenveen (0-3). Ondanks zijn weinige speelminuten stelt de 26-jarige Ajacied zich collegiaal op.

,,Ik denk dat ik een echte teamspeler ben. Iedereen ziet mij op trainingen alles geven. Ik houd de basisspelers scherp, ongeacht mijn eigen situatie. Dat wordt wel gewaardeerd”, zegt Klaiber in gesprek met Het Parool. Klaiber liep vlak na de winterstop een liesblessure op. Tijdens zijn afwezigheid pakten de 18-jarige Devyne Rensch en 19-jarige Jurriën Timber hun kans als Mazraoui weer eens niet beschikbaar was. ,,En ze bleven het goed doen. Dus waarom zou de trainer ze er dan uithalen?”, beseft Klaiber.

Toch was het een hard gelag voor Klaiber. Van tweede keuze werd hij in slechts enkele weken gedegradeerd naar vierde keuze. Daarom ging Klaiber het gesprek aan met trainer Erik ten Hag. ,,Als je me haalt, dan moet je me ook soms gebruiken”, zei Klaiber, die afgelopen zomer voor ruim 4 miljoen euro overkwam van FC Utrecht. ,,De trainer vertelde me dat ik mijn kansen moest pakken als die zich weer voordeden. Dat heb ik zojuist geprobeerd. Dit waren pas mijn eerste minuten van 2021, ik was er aan toe.”

En Klaiber viel goed in. Zowel verdedigend als aanvallend stond de verdediger zijn mannetje. ,,Dat is ook een van de redenen waarom ik naar Ajax ben gekomen”, vertelt hij na zijn 11de wedstrijd in het shirt van Ajax. ,,Ik wil aanvallen en natuurlijk zoveel mogelijk prijzen winnen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.