Klassieker eindigt in gelijkspel

De Klassieker heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In de Kuip bleef de wedstrijd steken op een 1-1 gelijkspel. Paixao opende in de eerste helft de score en dankzij een goal na rust van Davy Klaassen, die via Wieffer in het doel belandde, eindigde Feyenoord – Ajax in 1-1. Het is de zesde competitiewedstijd op rij dat de Amsterdammers niet weten te winnen.

In de eerste helft was Feyenoord de bovenliggende partij, al leverde dat in het eerste deel van de wedstrijd nog geen hele grote kansen op. Aan de andere kant had Ajax doelpogingen via Kudus die de bal naast kopte en Timber die op Bijlow stuitte. In de 34e minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Paixao trok van links naar binnen en schoot van afstand hard raak in de verre hoek. 1-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd, mede dankzij een goede invalbeurt van Steven Bergwijn. Oud-Ajacied Danilo schoot kort na rust nipt naast. Ajax was daarna dichtbij de gelijkmaker toen Alvarez het lukte om Kudus alleen voor Bijlow te zetten, maar de Ghanees kreeg de bal niet in het doel. Niet veel later was het alsnog raak toen Klaassen scoorde op aangeven van Bergwijn: 1-1.

In de slotfase wilden beide teams nog voor de overwinning gaan en het spel ging dan ook op en neer. Feyenoord kreeg de grootste kans via Gimenez, maar doelman Rulli bracht knap redding. Uiteindelijk viel er geen doelpunt meer en dus blijft het gat tussen beide teams vijf punten op de ranglijst.

Opstelling Ajax:
Rulli; Sanchez, Alvarez, Timber (90’ Wijndal), Bassey; Klaassen, Taylor, Berghuis (72’ Brobbey); Conceicao (46’ Bergwijn), Kudus en Tadic.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.