Kleine zege voor Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Antwerp FC gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd het 2-1. Eshly Bakker en Whitney Sharpe tekenden voor de goals.

De gasten hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Met zes gelijke spelen komen de punten maar langzaam binnen voor de Belgische ploeg. Niet verwonderlijk dus dat de verwachting was dat de Ajax Vrouwen een makkelijke avond tegemoet gingen.

Al na elf minuten spelen schoot Claudia van den Heiligenberg de bal achter keepster Anke Hybrechts, maar de grensrechter constateerde buitenspel. Onterecht, want niet Van den Heiligenberg, maar Bakker stond op dat moment buitenspel. Zes minuten later viel, onverwachts, het openingsdoelpunt aan de andere kant van het veld. Een diepe bal werd door de verdediging slecht weggewerkt, waardoor Stefanie van den Broeck kon scoren; 0-1.

Ook in de tweede helft verliep de wedstrijd nog niet zo soepel voor het team van Ed Engelkes. Grote kansen waren er echter wel. Op aangeven van Mandy Versteegt schoot Bakker in de 63e minuut wel raak; 1-1. Vier minuten later was het de beurt aan Sharpe, die de afgeslagen bal na een vrije trap van Inessa Kaagman binnen tikte; 2-1.

Dankzij de overwinning blijft de gewenste derde plek behouden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Op 9 juni wordt het seizoen afgesloten met de bekerfinale tegen PSV/FC Eindhoven.

Opstelling Ajax: Ubachs; Van der Most, Marees, Delleman, Sharpe; Zeeman (37. Vd Bighelaar), Middag, Van Lunteren (59. Kaagman); Versteegt (77.Roof), E. Bakker, Van den Heiligenberg  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.