Klopp op zijn hoede voor Benfica na uitschakeling Ajax

Jurgen Klopp heeft gewaarschuwd dat Liverpool op zijn best zal moeten zijn om Benfica te passeren in de Champions League. The Reds nemen het deze week in de eerste etappe van de kwartfinale van de competitie op tegen de Portugese club. Benfica versloeg natuurlijk Ajax in hun laatste-16 gelijkspel om een ​​duel in de kwartfinale tegen Liverpool te boeken, maar doet het in eigen land niet zo goed. Ze staan ​​derde in de rangschikking en hebben 12 punten achterstand op leider Porto, die nog een wedstrijd meer heeft gespeeld. 

Denk je dat Benfica net als tegen Ajax tegen Liverpool voor een stunt kan zorgen? Gok hier dan op! Gebruik tijdens de registratie van je account hierbij wel een promotiecode.

Liverpool is voor de tweede keer dit seizoen terug in Portugal, nadat het eerder in de groepsfase van het toernooi tegenover Porto stond. Dit zal de eerste keer zijn dat de Reds tegen Benfica in de Champions League staan ​​sinds ze in 2006 met 3-0 verloren. Klopp houdt vol dat ondanks het feit dat Benfica niet floreert in hun eigen competitie, hun succes in Europa betekent dat Liverpool op zijn hoede moet zijn voor de bedreigingen die ze vormen.

“Benfica is een heel andere tegenstander dan Watford, een van de meest succesvolle teams in Portugal. Dit jaar misschien niet precies waar ze willen staan ​​in de rangschikking, maar ze gingen ver in de Champions League”, zo liet de Duitse coach van Liverpool weten op de persconferentie. “Ze zijn een taaie tegenstander, ik ken veel spelers uit de Premier League of Bundesliga of waar dan ook, dus het is een goed team. We moeten echt goed zijn.”

Klopp werd vervolgens gevraagd of de nieuwe aanwinst Luis Diaz enig inzicht had gegeven uit zijn tijd in Portugal bij Porto over hoe Benfica zou kunnen spelen. De baas van Reds beantwoordde de vraag en legde uit wat hij van de Portugese club verwacht. “Hij (Diaz) probeerde het, maar ik verstond er geen woord van”, zei Klopp. “Met Vitor Matos en Pep Lijnders en sommige jongens – Diogo Jota en Luis – hebben we desondanks genoeg specialisten in het Portugese voetbal in ons team.”

“We hebben onze analyse sowieso volkomen normaal gedaan, omdat we geen inside stories nodig hebben, we kijken naar het voetbalelftal”, zo liet Klopp ook weten op de persconferentie. “Dat hebben we gedaan in de ontmoeting met de jongens, dus nu wordt alle informatie gedeeld en moeten we ervoor zorgen dat we ze gebruiken.” Klopp vervolgde over Benfica: “Het is een voetballend elftal, hoge vleugelverdedigers die laten zien dat ze klaar zijn om een ​​risico te nemen.” Of supporters van Ajax het eens zijn met deze analyse van de Duitse manager is nog maar de vraag…

Jurgen Klopp beëindigde uiteindelijk zijn persconferentie door het volgende te zeggen over Benfica: “Ze waren geen favorieten in de poule, tegen Ajax waren ze ook geen favorieten, en dat laat zien dat ze weten hoe ze een resultaat moeten halen.” De manager van Liverpool is dus zeker op zijn hoede voor de Portugese tegenstander in de Champions League, vooral doordat Benfica Ajax wist te uitschakelen!

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.