Kluivert alweer vertrokken bij Ajax

1462179410

Patrick Kluivert werd vorige maand aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax A1, maar is per direct vertrokken. De voormalig profvoetballer kreeg een aanbod van Paris St. Germain om directeur voetbalzaken te worden en is daarop ingegaan. “Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax”, stelt hij op de website van de Amsterdammers.

“Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen.” Kluivert ziet zichzelf in de toekomst wel bij Ajax werken, zo laat hij aan De Telegraaf weten. “Ooit hoop ik – in welke functie dan ook – alsnog bij Ajax aan de slag te gaan. Het is een feit dat ik dankzij PSG dan extra ervaring in mijn rugzak heb.”

Marc Overmars baalt, maar begrijpt zijn oud-ploeggenoot wel. “Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen. Wij vinden het mooi voor hem dat dit op zijn pad komt. Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo’n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op korte termijn wel te kunnen doen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.