Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 08 december 2010 13:04 – Bron: Voetbalzone

Patrick Kluivert werd vanochtend onverwachts gebeld door Edwin Evers in zijn show op Radio 538. Hem werd gevraagd of Ajax al contact met hem had opgenomen. “Ik ben nog niet gepolst,” laat de oud-spits weten en of hij denkt hij geschikt is om assistent te worden van Frank de Boer zegt hij het volgende. “Ja, eigenlijk wel. Ik wil niet raar overkomen, maar ik denk dat ik iets kan toevoegen aan de technische staf van Ajax.”

“Ik heb daar nog geen contact over gehad,” geeft Kluivert als antwoord op de vraag of iemand hem al gevraagd heeft of hij interesse heeft. “Wat niet is, kan altijd nog komen. Ik ben bij de wedstrijd en we hebben toevallig dezelfde zaakwaarnemer dus we zien het wel. Ik ga in ieder geval lekker van de wedstrijd genieten.”

Over de aanstelling van Frank de Boer als hoofdtrainer is hij zeer te spreken. “Hij heeft vier of vijf jaar de A1 van Ajax gedaan. Hij kan natuurlijk geen ijzer met handen breken, maar heeft veel bagage. Frank kan spelers motiveren. Dat is het belangrijkste in het hedendaagse voetbal. Ze moeten dat extra sprintje voor je willen doen. Ik denk dat Frank de aangewezen persoon is om Ajax op dit moment over te nemen.”
 

Ik denk dat Kluivert vaak intellectueel enorm wordt onderschat. Wij kennen immer die wildebras van vroeger. Ik denk dat hij wel eens een veel betere trainer kon zijn dan iedereen momenteel verwacht.

De jaren 90 clan komt zo echter wel steeds meer terug Litmanen stopt toevallig ook binnenkort… Seedorfs contract loopt af..

Toch jammer dat Ronald weinig met het trainerschap doet. Wat zou dat heerlijk zijn, de broertjes de Boer als trainer en assistent van Ajax

Maar goed, laten we ervoor waken dat de nostalgie niet de overhand op de ratio krijgt.

Reageren op dit bericht