Justin Kluivert

Kluivert tekent niet bij: “Ajax wil dat, zodat ze meer kunnen vragen”

Justin Kluivert heeft in een interview met De Volkskrant uitgehaald naar Ajax. De 19-jarige linksbuiten is niet van plan om zijn contract, dat loopt tot 2019, te verlengen. De zoon van Patrick voelt geen vertrouwen binnen de club, is niet gelukkig met de sfeer in de selectie en ook baalt hij ervan dat de Amsterdamse club hem een jaar geleden wilde verkopen aan Tottenham Hotspur. Dit laatste kreeg hij te horen van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola.

Ook herhaalt de Ajacied de woorden van Raiola dat Ajax alleen maar met hem wil verlengen om zo meer geld te kunnen ontvangen voor zijn diensten. “Maar Ajax wil dat ik mijn contract verleng, zodat ze meer kunnen vragen. Wat willen zij werkelijk? Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd”, aldus de aanvaller. Kluivert herhaalt meerdere keren in het gesprek dat het niet om geld gaat.

“Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had. Ik zat helemaal niet te wachten op geld. Voetbal is belangrijk. Ik wil mezelf ontwikkelen. Ik wil de beste van de wereld worden”, aldus de Nederlands international. “Kijk wat er om mij heen gebeurt, met andere spelers die weg willen of weggaan. Het is straks al moeilijk om door de voorronde van de Champions League te komen, terwijl wedstrijden op het hoogste niveau belangrijk zijn.”

Kluivert hoorde van Raiola dat hij samen met Davinson Sánchez verkocht zou worden aan Tottenham Hotspur. Hij zou toen zo’n 20 miljoen euro moeten opbrengen. De speler wilde dat echter niet. “Ik hoorde dat op het laatste moment. Dat zegt niets over Ajax, maar wel over de mensen in de club. Ergens was het lachen. Je ziet hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Als je iets hoger komt, lijkt het een spel. Ze doen wat ze willen. Dat gevoel krijg ik nu weer: ze doen wat zij willen.”

Kluivert wijst ook op de onrust binnen de club. Hij heeft in een jaar drie verschillende trainers gehad (Bosz, Keizer en Ten Hag, red.) Ook de huidige trainer Ten Hag voelt zich niet op zijn gemak, volgens hem. “Het voelt onstabiel. We zijn niet echt een team. Er zijn verschillende meningen. Over alles.” De Ajacied voegt toe: “In het begin van het seizoen was het team heel hecht. Dat is niet meer zo. De overtuiging is weg, terwijl jongens mooie aanbiedingen krijgen van andere clubs.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.