Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 25 oktober 2010 21:31 – Bron: KNVB

Een woordvoerder van de KNVB heeft een schriftelijke reactie gegeven over het optreden van Jan Wegereef tijdens de wedstrijd Excelsior – Ajax. De scheidsrechter gaf onder meer Vurnon Anita een volstrekt onterechte rode kaart. Als gevolg van zijn optreden, fluit Wegereef aankomende speelronde geen belangrijke wedstrijd.

Statement KNVB
De afgelopen competitieronde was een enerverende, met een hoofdrol voor de Nederlandse arbitrage. Vooral de optredens van Jan Wegereef en Pol van Boekel, boden genoeg stof tot napraten.

De KNVB laat maandag bij monde van een woordvoerder weten dat de wedstrijden zijn besproken met beide heren. “Wekelijks worden de wedstrijden geëvalueerd. Beleid is dat er wordt aangesteld op basis van prestaties. Dinsdag worden de aanstellingen voor komend weekend bekend gemaakt, maar het mag duidelijk zijn dat Wegereef en Van Boekel niet bij de belangrijkste wedstrijden op het veld zullen staan. Dat weten de heren overigens zelf ook, dat is geen geheim en dat is voor hen zelf ook prettiger, na alle commotie,” aldus een woordvoerder van de bond.

Overigens is het beleid van de bond dat scheidsrechters aangemoedigd worden na afloop van de wedstrijd media te woord te staan. De KNVB vindt het verstandig en professioneel om toe te lichten wat je hebt gezien en beslist, ook om dit soort discussies achteraf te voorkomen. Het is echter uiteindelijk aan de arbiters zelf om te beslissen of ze dit wel of niet doen.

Het is niet de bedoeling om op Ajaxinside.nl scheldpartijen richting scheidsrechters te posten. Gelieve dit dus ook niet te doen.  

Reageren op dit bericht