Komend seizoen geen uitsupporters bij Klassieker

Ajax- en Feyenoordsupporters kunnen komend seizoen naar verwachting wederom niet meereizen met hun club naar uitwedstrijden van de Klassieker. Hoewel Eberhard van der Laan eerder al liet weten dat hij vindt dat uitsupporters wel welkom zijn, geeft hij tegenover AT5 aan dat hij mede afhankelijk is van de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

“Ik heb inderdaad gezegd dat uitfans welkom zijn bij de klassieker, maar dat was een Amsterdams standpunt”, aldus de burgemeester van Amsterdam. “Het is echter een zaak van Amsterdam en Rotterdam samen, maar Rotterdam is zo ver nog niet. Aboutaleb heeft echt nog incidenten gehad die in de weg staan om weer te zeggen: doe maar weer gewoon. Want het is nog niet gewoon.”

Van der Laan is duidelijk: er moet nog veel worden onderhandeld. De kans acht hij dan ook niet groot dat uitsupporters dit voetbaljaar bij de Klassieker mogen zijn. “De supporters en clubs voeren onderling overleg en begin juli is er een overleg met de clubs, supporters en Rotterdam. Dit heeft Aboutaleb me vorige week verteld. Ik denk dat het komend seizoen nog niet gaat gebeuren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.