Komend seizoen twee jeugdteams Ajax in Europa

Ajax zal komend seizoen deelnemen aan zowel de UEFA Youth League als het origineel: de NextGen Series. Dat maakte Ajax maandag bekend. De A1 nam de afgelopen twee seizoenen al deel aan de NextGen Series. Vanaf komend seizoen zal de UEFA met een eigen variant komen voor spelers onder de negentien jaar. De bedoeling is dat de A1 deel zal nemen aan de Youth League en de A2 zich zal gaan bemoeien met de NextGen Series.

De UEFA kon op weinig steun rekenen voor het concept van de jeugdcompetitie. De UEFA stelt namelijk in hun eigen Youth League dat alleen jeugdteams waarvaan het eerste elftal geplaatst is voor de UEFA Champions League deel mogen nemen aan het jeugdtoernooi. Deze regel brengt clubs als Ajax en PSV in verlegenheid, omdat zij niet altijd zeker zijn van deelname aan het miljoenenbal.

Doordat Ajax landskampioen van Nederland is en geplaatst is voor de groepsfase van de Champions League, is de A1 automatisch geplaatst voor de Youth League. Ondanks dat lijkt Ajax vast te houden aan het originele toernooi: de NextGen Series. Een toernooi dat georganiseerd wordt door een extern bedrijf, dat minder zware verplichtingen stelt aan deelname voor dit toernooi.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.