Geschreven door Jamie Roumans – Uitgave: 30 november 2009 18:50 – Bron: Voetbal International

Het hing al een tijdje in de lucht, maar inmiddels is het officeel. Nicolai Boilesen komt naar Ajax. Het enige struikelblok wat de komst van de jonge Deen nog in de weg kon staan waren de opleidingskosten, maar beide clubs zijn tot een akkoord gekomen. Over de kosten is nog niets bekend.

De jonge verdediger stond naast Ajax ook in de belangstelling van Manchester United en Ac Milan, maar uiteindelijk heeft Ajax de strijd gewonnen. Mede dankzij jeugdspeler Christian Eriksen, die Boilesen had geinformeerd over de gang van zaken bij Ajax. Eriksen maakte al eerder de stap naar Ajax en is nu actief in de jeugd bij de Amsterdammers, waar hij het prima naar zijn zin heeft.

Mede daardoor is het nu dus tot een overeenstemming gekomen. ”We zijn blij dat de clubs met elkaar tot overeenstemming zijn gekomen”, zei Boilesens zaakwaarnemer Frank Hansen in Ekstra Bladet. ”De sportieve toekomst van Nicolai ligt in Nederland.” Het liefst ziet Ajax de verdediger al in de winterstop komen, maar of dat precies doorgaat is nog niet bekend.  

Reageren op dit bericht