Komt er binnenkort een eind aan de overwinningsreeks van Ajax?

Na de domper tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal, is het Ajax goed afgegaan. Vooral September is heerlijk begonnen met een tweevoudige 4-0 overwinning tegen zowel Cambuur als FC Rangers. Sinds begin Augustus heeft Ajax geen wedstrijd meer verloren en inmiddels rijst daarom de vraag hoelang Ajax de overwinningsreeks nog kan volhouden. We zijn op zoek gegaan naar het antwoord.

De overwinningsreeks van Ajax

Sinds begin Augustus is het al feest in Amsterdam. Op 6 Augustus won Ajax met 3-2 van Fortuna Sittard en op 14 Augustus versloeg Ajax FC Groningen met een vernietigende 6-1. Op 21 Augustus werd Sparta met 1-0 verslagen en op de 28e was FC Utrecht aan de beurt dat met 2-0 opzij werd gezet.

Hierna zat de vaart er bij Ajax lekker in. Cambuur werd met 4-0 verslagen en de Schotse Rangers van Giovanni van Bronckhorst waren kansloos en gingen eveneens met een 4-0 nederlaag van het veld. Vooral die laatste wedstrijd heeft het vertrouwen in het team van Alfred Schreuder versterkt. Met 4-0 winnen in de Champions League is tenslotte niet iets wat elke dag gebeurd.

Aankomende wedstrijden

Deze maand liggen er voor Ajax nog meer interessante wedstrijden in het verschiet. Het speelschema voor de komende wedstrijden is een mix van de Eredivisie en Champions League en ziet er als volgt uit:

10 september: Ajax – Heerenveen

13 september: Liverpool – Ajax

18 september: AZ – Ajax

Nu kunnen we speculeren over de winst, maar we kunnen ook kijken naar wat experts over deze wedstrijden te zeggen hebben. We hebben hiervoor contact opgenomen met een bookmaker bonus website. De webmaster van deze website, Sander, wilde graag een voorspelling voor ons doen.

Ajax – Heerenveen

De wedstrijd van Ajax tegen Heerenveen loopt volgens Sander zeer waarschijnlijk uit op winst voor de Amsterdammers. Volgens bookmakers heeft Ajax namelijk maar liefst elf keer zoveel kans om de wedstrijd te winnen dan de Friezen.

Liverpool – Ajax

De wedstrijd tegen Liverpool ziet er minder goed uit. Volgens bookmakers is de kans namelijk ruim drie keer zo groot dat Liverpool van Ajax zal winnen dan andersom. Hier zou de succesreeks van Ajax dan ook zomaar kunnen stranden.

AZ – Ajax

Voor de wedstrijd tegen AZ ziet het er weer beter uit voor Ajax. Drie keer zo groot is de kans dat Ajax van AZ zal winnen dan andersom.

De kansen voor Ajax

Wanneer we kijken naar het vooruitzicht voor Ajax ziet de toekomst er prima uit, behalve dan de wedstrijd tegen Liverpool. De kans dat Ajax deze wedstrijd wint is volgens de bookmakers erg klein en daarmee komt aan de overwinningsreeks van Ajax op 13 september waarschijnlijk een einde.

Sander legt ons uit dat dit soort kansen berekend worden met speciale software van bookmakers. Deze combineren een grote database aan statistieken en berekenen op basis daarvan de kans op een bepaalde uitslag. Deze kansen worden concreet omgezet in een getal dat ook wel een quotering wordt genoemd.

Door de quoteringen bij verschillende bookmakers te vergelijken kun je een inschatting maken van de winkans voor een bepaald team. Hierbij geldt de regel dat hoe lager de quotering is, hoe groter de kans is dat deze uitslag uitkomt. Staat de quotering voor Ajax bijvoorbeeld op 2.10 en die van de tegenstander op 4.30? Dan is de kans ongeveer twee keer zo groot dat Ajax de wedstrijd zal winnen.

Als je zelf quoteringen wilt vergelijken staat er een handig overzicht van de beste legale bookmakers van Nederland op Bettingbonus.com. Hier kun je verschillende bookmakers aanklikken en direct verder gaan naar hun website. In het sportsbook van de bookmakers kun je vervolgens een wedstrijd naar keuze opzoeken en de quoteringen vergelijken om zelf de winkansen per wedstrijd in te schatten.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.