Korte versnelling helpt Ajax eindelijk weer aan overwinning: 1-3

Na het zoveelste debacle in korte tijd – uitschakeling in de beker- wijzigt ook vandaag Ten Hag zijn elftal op meerdere plekken. Vandaag begint Traoré in de spits en verrassender: Jurrien Timber begint centraal achterin en debuteert.

Al na twaalf minuten moet Timber ingrijpen op een snelle uitbraak van Heerenveen. Hij doet dit onreglementair en loopt zo al vroeg tegen een gele kaart aan. De vrije trap die hier op volgt, wordt maar net naast geschoten. Ook deze wedstrijd lijkt daarmee al snel op de voorgaande wedstrijden van Ajax. Heerenveen loert op de fouten van Ajax, maar als die er zijn, wordt dit niet afgestraft. Na ruim een halfuur komt de wedstrijd pas echt los.

De eerste goede kans is voor Promes, maar hij raakt de bal volledig verkeerd. Het is de eerste van een drieluik kansen. Kort daarna krijgt Tadic de kans op de openingstreffer, maar hij wordt teveel naar de zijkant gedreven. Direct hierna is Traoré het meest dichtbij. Een krachtige kopbal wordt gepakt door Bednarek. Heerenveen is met deze kansen ook wakker geschud, zo lijkt het. Onana moet zijn eerste echte redding verrichten op een inzet van Ejuke. De allergrootste kans van de eerste helft is ook voor Heerenveen. Op een wonderbaarlijke manier gaat de bal niet in het doel. Ajax ontsnapt en heeft het dus ook vanavond weer heel moeilijk.

Na ruim een kwartier in de tweede helft is daar dan eindelijk weer eens een voorsprong voor Ajax. Van de Beek steekt Tadic weg. Deze bal komt via twee Heerenveen spelers ook voor de voeten van de spits. Hij schiet binnen: 0-1! De opluchting is groot. Na deze bevrijdende treffer lijkt het vertrouwen terug en wordt Heerenveen onder druk gezet. Het tweede doelpunt dient zich al aan. Een hoekschop wordt goed verlengt door Tagliafico en Tadic staat weer op de goede plek: 0-2! Dit doet denken aan het Ajax van voor de winterstop. Nog geen drie minuten later wordt de marge verder vergroot. Tadic biedt Traoré de kans om 0-3 te maken, maar de spits laat deze liggen. De bal komt echter nog voor de voeten van Promes en die schiet binnen. Ajax slaat drie keer toe in zes minuten.

De wedstrijd lijkt beslist. Toch geeft Heerenveen niet op. Na zwak verdedigen van Dest en Timber kan Van Bergen zomaar de 1-3 op het bord schieten. Na deze tegentreffer wordt de wedstrijd wel zakelijk uitgespeeld. Alleen de punten tellen in de fase waarin Ajax zit. In de blessuretijd is Tagliafico nog dichtbij 1-4. Hij kopt de bal tegen de paal. Via invaller Huntelaar gaat de bal er wel in, maar Van de Beek staat buitenspel. Het doet er niet meer toe. Ajax wint eindelijk weer. Het betekent niet dat iedere kwaal is genezen en één zwaluw maakt nog geen zomer, maar de ploeg moet ergens beginnen. Zes minuten goed voetbal waren vandaag voldoende. Het is te hopen dat het team dat de komende wedstrijden vaker en langer voor elkaar krijgt.

Aanvang: 20.45 uur – Scheidsrechter: Manschot

Scoreverloop:

0-1, Tadic (57)

0-2, Tadic (60)

0-3, Promes (63)

1-3, Van Bergen (67)

Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Veerman, Faik (Hajal/72), Kongolo; Halilovic (Odgaard/72), Van Bergen, Ejuke.

Wissels Heerenveen: Doornbysch, Hoegh, Woudenberg, Van der Heide, Akujobi, Bruun, Hajal, Odgaard.

Ajax: Onana; Dest, Timber (geel/12) (Alvarez/82), Blind, Tagliafico; Van de Beek, Tadic, Martinez; Ziyech (Gravenberch/68), Traoré (Huntelaar/85), Promes.

Wissels Ajax: Varela, Scherpen, Schuurs, Álvarez, Eiting, Huntelaar, Marin, Ekkelenkamp, Gravenberch, Danilo.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.