Hakim Ziyech I

Kranten oordelen hard: ‘Een dieptepunt in de clubhistorie van Ajax’

De Nederlandse media hebben hard uitgehaald naar Ajax, na de dubbele domper in de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers verloren in eigen huis al met 0-1 tegen Rosenborg BK, en wisten ook donderdagavond niet te winnen van de Noorse tegenstander: 3-2. Door de nederlaag is Ajax dit seizoen voor het eerst in tijden niet actief in de hoofdfase van een Europees toernooi.

De Telegraaf spreekt van een ‘regelrechte schande’ en wijt de nederlaag van Ajax vooral aan de wissel van trainer Marcel Keizer, die aanvaller Kasper Dolberg in de tweede helft eruit haalde voor de onervaren verdediger Deyovaisio Zeefuik. “Een wissel waarover lang zal worden nagepraat, heeft Ajax de das omgedaan tegen Rosenborg BK. In plaats van het winning team niet te wijzigen koos hij voor het losing team”, schrijft de krant over Keizer, die zijn wissel overigens zelf ‘logisch’ vond.

Volgens de krant wordt de uitschakeling van Ajax door AS Monaco ‘handenwrijvend begroet’. “Wat heeft Kasper Dolberg alleen in de Eredivisie en het bekertoernooi nog te leren? Wat doet de uitschakeling met zijn marktwaarde?”

Het Algemeen Dagblad deelt dezelfde mening en schrijft over ‘een dieptepunt in de clubhistorie van Ajax’. “Het is nu de vraag welke krachten binnen de club vrijkomen. De finaleplek in de Europa League werd vorig seizoen intern gezien als een nieuw begin, maar met terugwerkende kracht bleek dat een incident waarbij alles op zijn plek viel. Ajax heeft een vermogen op de bank staan, maar in de belangrijke augustusmaand is de selectie weer niet op orde.”

De Volkskrant legt de verantwoordelijkheid voor de uitschakeling bij de clubleiding van Ajax. “Op 350 kilometer van de poolcirkel verdwaalde Ajax donderdag in ijzige kilte. Ajax, alleen nog kampioen als handelshuis, blameerde zich in Trondheim door uitschakeling door Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League. De uitschakeling is een aanfluiting voor de zwalkende ploeg van trainer Marcel Keizer, maar ook voor de clubleiding, die telkens voor miljoenen spelers verkoopt, maar er niet in slaagt de selectie op fatsoenlijke wijze aan te vullen. Dat is een kwestie van onverantwoord beleid: de onervaren trainer loopt stuk, de onervaren spelers krijgen tik op tik.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student