Kristensen: “Als situatie niet verandert moet ik op zoek naar andere uitdaging”

Rasmus Kristensen werd halverwege vorig seizoen aangetrokken door Ajax. Het verblijf van de 21-jarige Deen in Amsterdam is nog geen doorslaand succes. De rechtsback komt amper aan spelen toe voor het eerste team van de Nederlandse recordkampioen. Een vertrek lijkt dan ook een zeer reële optie.

“De situatie is niet heel ingewikkeld: ik speel niet genoeg”, zegt Kristensen in gesprek met het Deense Bold. “Ik speel in een krankzinnig goed team, dat alleen maar wint. Zo gaat het soms nou eenmaal. Ik probeer het tij te keren, maar dat is lastig als mijn concurrenten zo’n hoog niveau halen.”

Noussair Mazraoui krijgt van Ajax-trainer Erik ten Hag de voorkeur. Ook de inmiddels herstelde Joël Veltman lijkt op meer speeltijd te kunnen rekenen dan de international van Denemarken 021. “Mazraoui is op dit moment de onbetwiste nummer een voor de rechtsbackpositie. Wat betreft Veltman en mij is het een beetje stuivertje wisselen. Ik ben aanvallend sterker, terwijl hij defensief juist heel sterk is.”

“De situatie is op dit moment niet bevredigend”, vervolgt de verdediger, die voor 5,5 miljoen euro transfereerde van het Deense FC Midtjylland. “Ik kan niets anders doen dan hard blijven werken om de trainer te overtuigen. Als de situatie niet verandert moet ik op zoek naar een andere uitdaging, maar zover is het nu nog niet. We gaan een spannende periode tegemoet met Ajax, dus er is nog geen reden om na te denken over andere dingen”, zo besluit Kristensen.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.