Kristensen sluit vertrek niet uit: “Dan moet je naar andere oplossingen kijken”

Rasmus Kristensen vertrok anderhalve seizoen geleden bij FC Midtjylland om zijn geluk bij Ajax te proeven. De Amsterdamse club betaalde 5,5 miljoen euro voor de 21-jarige rechtsback. De Deen is in die tijd niet tot een vaste waarde kunnen uitgroeien. Iets wat Kristensen zelf ook aan het denken zet.

Kristensen is achter Noussair Mazraoui en Joël Veltman de derde keus. “Ik denk niet dat we volgend seizoen alle drie nog voor Ajax zullen spelen. Ik weet niet of de anderen iets nieuws willen proberen of dat ik het zelf zal zijn. De zomer zal het uitwijzen”, zegt Kristensen in gesprek met Bold. De jeugdinternational hoeft nog niet per se te vertrekken. “Niet als startpunt inderdaad, maar het hangt af van het aanbod. Als er iets moois voorbijkomt kijk je er natuurlijk altijd naar.”

“Maar ik hou ook van Amsterdam en Ajax, volgens mij word ik hier elke dag beter. We moeten met de club gaan zitten en bespreken welke rol ze voor mij weggelegd zien. Als die verwachtingen niet met elkaar overeenkomen, moet je naar andere oplossingen gaan kijken”, aldus de Ajacied. “Ik heb een derde van de wedstrijden gespeeld en dat is op zich goed genoeg in mijn eerste volledige seizoen bij de club. Het is echter duidelijk dat het moeilijk wordt als je moet concurreren met spelers die in topvorm zijn en je tegelijkertijd ook een trainer hebt die liever geen veranderingen door wil voeren.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.