Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 11 november 2010 14:50 – Bron: Algemeen Dagblad

Johan Cruijff is en blijft het niet eens met de zienswijze van Uri Coronel, de voorzitter van Ajax. Cruijff schreef in zijn column kritisch over de clubleiding van Ajax en merkte op dat de mensen die het voor het zeggen hebben, eigenlijk hun spullen moeten pakken. Coronel reageerde daarop, door te stellen dat hij de kritiek vervelend vond. “Waarom zegt hij dat als hij van de club houdt? Bel dan, in plaats van het in een column te schrijven”, vroeg Coronel zich af.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Cruijff aan dat de kritiek die hij spuit, niet als opmerkingen ‘van buitenaf’ gezien moeten worden. Hij zegt Ajax alleen te willen helpen. “Door hier en daar een duwtje te geven en door mijn ervaring te delen. Maar ook daarin moet je weer doseren”, aldus de legendarische oud-voetballer. “Die kritiek is niet van buitenaf. Ik ben toch een Ajacied?”

“Dus is het opbouwende kritiek van binnenuit. Wie daar opnieuw wil bouwen, kan op mij rekenen. Zo bedoel ik dat. Ik hoef geen directeur te zijn, het is meer zoiets als de juiste weg wijzen.” Zijn goede bedoelingen hoeft niemand in twijfel te trekken, zo meent Cruijff. “Ja hoor eens hier, ik houd van die club. Dat snapt toch iedereen?” Overigens gaf Cruijff tijdens het Forum Roosendaal, met studenten van het college dat naar zijn naam genoemd is, nog eens aan geen rol als trainer meer te ambiëren. “Het is een fantastisch beroep, maar ik heb het gehad. Ik krijg een kunstkop van al die praatprogramma’s eromheen. Ik ben op een leeftijd dat ik dat niet meer kan opbrengen.”  

Reageren op dit bericht