Hakim Ziyech I

Kritiek op Ziyech: “Johan Cruijff gaf juist altijd de beste spelers op hun flikker”

Bryan Roy, de voormalige linksbuiten en jeugdtrainer van Ajax, volgt zijn oude club nog altijd op de voet. Zo ook de verrichtingen van  Hakim Ziyech. De middenvelder van de Amsterdamse club krijgt de laatste tijd veel kritiek op zijn spel en daar is Roy het mee eens. De voormalige Nederlands international vindt ook dat Ziyech niet goed omgaat met deze benadering.

“Ik zit met verwondering naar Hakim Ziyech te kijken. Even voor de duidelijkheid: ik vind hem normaal gesproken echt de beste speler van Ajax, maar dat betekent niet dat je hem niet mag aanpakken”, zegt Roy in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Johan Cruijff gaf als trainer juist altijd de beste spelers op hun flikker en dan volgde de rest ook wel. Cruijff zag het in mij wel zitten, maar denk je dat ik nooit op de bank zat als ik slecht speelde? Mooi wel. Het gaat ook om keuzes durven maken,” zegt de oud-Ajacied die daarmee ook tussen de regels door kritisch is over trainer Marcel Keizer.

“Frenkie de Jong zou bij mij altijd spelen. Hij symboliseert het lef dat Ajax nodig heeft om nog wat van het seizoen te maken”, gaat Roy verder. “Het doet mij in ieder geval goed dat Ajax afgelopen weekend tegen FC Twente 3-4-3 speelde. De uitvoering en het resultaat waren niet goed. Maar het straalt in elk geval léf uit en dat wil ik zien. Dat is gewoon wat bij Ajax hoort. Dat is ook de basis voor succes komende zondag. Dat zal dan misschien niet met drie verdedigers zijn, maar het gaat veel meer om de intentie dan om de opstelling op papier”, zo besluit de winnaar van de UEFA Cup van 1992.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.