Anouk Hoogendijk

Kunnen onze vrouwen de Eredivisie weer winnen?

Vorig jaar heeft het vrouwenelftal van Ajax voor het eerst de Eredivisie gewonnen nadat FC Twente vier jaar lang de grote winnaar was. Nu staan de vrouwen van Ajax opnieuw op de tweede plaats achter FC Twente, maar met de play-offs in zicht – hebben ze nog de kans om dit jaar weer landskampioen te worden?

Als we naar het puntenaantal kijken, zien we dat beide teams dicht bij elkaar liggen; een verschil dat na de halvering van de punten voor de play-offs nog kleiner zal zijn. Als je naar de statistieken kijkt, zie je dat het echte verschil bij het aantal doelpunten ligt. Twee van de vijf topscorers van dit seizoen spelen bij FC Twente, namelijk Ellen Jansen en Joëlle Smits met respectievelijk 12 en 11 doelpunten. Marjolijn van den Bighelaar, al sinds 2013 spits bij Ajax, blijft in vergelijking achterliggen, terwijl ze vorig jaar nog 13 keer scoorde in de Eredivisie.

Maar het huidige doelsaldo is natuurlijk niet meer van belang in de aankomende play-offs.De vrouwen van Ajax kunnen dus met een schone lei beginnen en focussen op de overwinning. Vorig jaar startte het seizoen goed met een overwinning tegen FC Twente. Ajax was vervolgens onverslaanbaar tot een gelijkspel in ronde 13 met ADO Den Haag, die op hun beurt in de volgende ronde FC Twente versloegen. Ajax won ook de volgende ontmoeting met FC Twente, en daarna kon het enige verlies, tegen PSV, geen verschil meer maken.

Dit jaar leidde het eerste duel tussen deze twee teams tot gelijkspel, en ook daaropvolgend liepen ze voor lange tijd gelijk op. Ajax lag zelfs geruime tijd voor, totdat gelijkspel tegen ADO Den Haag en PEC Zwolle aan FC Twente de kans bood om de achterstand in te halen. ‘Gelijkspel’ lijkt dan ook het sleutelwoord voor de Ajax vrouwen dit seizoen, maar gelukkig is er nog tijd om dit te veranderen in de play-offs.

Het zal een spannende wedstrijd worden en mocht je een weddenschap willen plaatsen op één van de aankomende Ajax duels of andere Eredivisie wedstrijden, dan kun je informatie vinden op verschillende websites, zoals Unibet. Voor onze vrouwen is winst in de Eredivisie nog zeker haalbaar, maar het ziet ernaar uit dat ze het van het puntentotaal zullen moeten hebben, niet van het doelsaldo.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.