Loting Champions League

Kwalificatieprimeur Ajax

Ajax bereikte glansrijk de halve finale van de Champions League na een spectaculaire uitoverwinning tegen Juventus. In Turijn zorgden de Amsterdammers meteen voor een andere primeur. Ajax is de eerste ploeg die de halve finale bereikte na drie kwalificatievoorrondes.

Het is sowieso een zeldzame situatie dat een halve finalist zich niet al meteen direct geplaatst had voor de Champions League. Voor Nederland flikte PSV dit in het seizoen 2004-2005 door een Europees avontuur wat begon tegen Rode Ster Belgrado.

De prestatie van Ajax doet zich misschien nog het best vergelijken met die van halvefinalist Dinamo Kiev in seizoen 1998-1999. De Oekraïners speelden twee voorrondes tegen Barry Town en Sparta Praag. Net zoals Ajax zorgde de club verder in het toernooi voor een enorme stunt door Real Madrid in een uitduel te verslaan (0-2).

De halve finale plek van Ajax kan overigens gerekend worden tot een van de grootste stunts in het kampioenenbal. Andere verrassende namen die het in het verleden tot de halve finale schopten: PSV, Dinamo Kiev, Fenerbahce, Leeds United, Monaco en FC Porto.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.