Kwalitatieve en creatieve armoede en weer puntenverlies: Ajax – NEC 2-2

Ajax was niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt gekomen. De laatste creatieve speler, tweede aanvoerder Steven Berghuis, miste de wedstrijd tegen NEC Nijmegen vanwege een lichte blessure. Daarom stonden om 14.30 uur Tahirovic en Banel, die laatste maakte zijn basisdebuut, aan de aftrap in de Johan Cruijff Arena.

De ex-Ajacieden Edson Alvarez, de Mexicaan kwam afscheid nemen, en Lasse Schone, buitenlander met meeste wedstrijden voor Ajax, kregen voor aanvang het meest applaus. In de zevende minuut was het al raak, via via kwam de bal bij Brobbey en die schermde bal weer eens goed af, de bal kwam bij Banel, die via een NEC-er raak schot: 1-0. Later kreeg Brobbey de goal toch op zijn naam. Uiteraard kreeg Ajax vrijwel direct daarna een grote kans tegen maar Ramaj redde weer eens.

Er was geen echte bovenliggende partij. NEC kwam er via Sontje Hansen een keer goed uit, maar weer Ramaj redde goed op de inzet van de ex-Ajacied. NEC had de iets betere kansen, maar de Nijmegenaren waren ook niet groots. Het was een wedstrijd tussen de lamme en de blinde. Ruststand was 1-0.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. NEC kreeg in de eerste minuut na rust al een kopkans via Ogawa. Banel moest in de 55e minuut geblesseerd van het veld. Het spelbeeld was tot dan hetzelfde als in de eerste helft. En het tegendoelpunt zou hoe dan ook komen. Cherry zette hard voor en Hato werkte in eigen doel: 1-1. In de 65e minuut greep Van ’t Schip in. Martha en Van de Boomen kwam in het veld voor respectievelijk de onzichtbare Taylor en Tahirovic.

Een wonder gebeurde…Schone gaf een te moeilijke pass, Ajax veroverde de bal, Brobbey stak invaller Forbs weg die half struikelend de voormalige Ajax-keeper Cillessen passeerde met een schuiver: 2-1. Aandachtsmannetje Bas Nijhuis floot voor een overtreding op Brobbey en kreeg daarvoor applaus (cynisch) vanaf de tribune. Lasse Schone maakte bijna zijn fout goed, maar de Deen mikte de vrije trap op de lat.

Het bleef echter 2-1…maar daar was alles mee gezegd.Dachten we, want uiteraard werd het vijf minuten in blessuretijd nog 2-2. Het wordt een absoluut rampseizoen.

Aanvang:  14.30 uur – Scheidsrechter: Nijhuis

Scoreverloop:

1-0, Brobbey (7)

1-1, Hato (61, eigen goal)

2-1, Forbs (79)

2-2, Gonzalez (90+5)

Ajax: Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Rensch; Henderson, Tahirović (Van den Boomen/65); Banel (Forbs/55), Taylor (Martha/65), Hlynsson (geel); Brobbey (geel) (Rijkhoff/90+1).

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Gaaei, Akpom, Forbs, Kaplan, Mannsverk, Rijkhoff, Van den Boomen, Sosa, Fitz-Jim, Martha.

Opstelling NEC: Cillessen; van Rooij (Sow/85), Sandler, Verdonk, Baas (Pereira/76); Hoedemakers (Schone/76), Proper (Gonzalez/85); Hansen (Olden Larsen/76), Chery, Sano; Ogawa.

Wissels NEC: Roefs, Janse, Pereira, Gonzalez, Olden Larsen, Sow, Schöne, Arts, Yvandro.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.