Zakaria Labyad

Labyad: “Deze trainer is zó perfectionistisch”

Zakaria Labyad mag zich sinds enkele weken officieel een Ajacied noemen. De 25-jarige middenvelder heeft het vooralsnog naar zijn zin in Amsterdam. De Marokkaan werkt voor de derde keer samen met trainer Erik ten Hag. Eerder troffen zij elkaar al bij PSV en FC Utrecht. Labyad is vol lof over de 48-jarige oefenmeester.

“In mijn ogen is Erik ten Hag de best denkbare trainer voor een speler. Als je het over beeldvorming hebt: ik heb de laatste maanden zo veel onzin over hem voorbij horen komen”, vertelt Labyad in een interview met Voetbal International. “Ik ken geen speler die niet positief over hem is. Deze trainer is zó perfectionistisch, hij eist elke dag het maximale. Van zichzelf, maar ook van de spelers. In oefenvormen, in een bosloop, in het gedrag, in afspraken, in alles.”

Volgens Labyad is Ten Hag niet alleen een goede trainer, maar ook een goed mens. “Iedere speler kan altijd bij hem aankloppen en zijn verhaal doen. Hij zal altijd een luisterend oor hebben, je helpen, maar ook uitleg geven als je het ergens niet mee eens bent. Ten Hag heeft altijd het beste voor met iedereen.”

Labyad kon ook terugkeren bij PSV, maar hij had een beter gevoel bij Ajax. “De overtuiging van Marc Overmars en Erik ten Hag speelde zeker mee. Hoe zij dit seizoen zien en de toekomst, dat ze met Ajax prijzen willen pakken en aansluiting willen krijgen in Europa; dat spreekt me enorm aan”, aldus de technicus, die ook een voorkeur heeft voor het Ajax-spel. “Aanvallend, dynamisch, met veel lopende mensen en continu vooruit gericht. Ik hoefde niet lang na te denken, mijn gevoel vertelde me dat Ajax de juiste keuze was.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.