Zakaria Labyad

Labyad ontevreden op de bank: “Ik ben een voetballer en wil graag spelen”

Zakaria Labyad maakte afgelopen zomer met hooggespannen verwachtingen de overstap van FC Utrecht naar Ajax. De 25-jarige aanvaller komt echter amper voor in de plannen van trainer Erik ten Hag. Gisteren mocht de voormalige PSV-er weer eens opdraven in het bekerduel tegen de Go Ahead Eagles (3-0 winst).

De Marokkaans international is uiteraard niet tevreden met de huidige situatie. “Nee, ik ben een voetballer en wil graag spelen”, zegt de Ajacied tegen Voetbalprimeur.nl. “Op de bank zit je jezelf te verbijten, omdat je weinig minuten maakt. Of ik het verwacht had? Nee, absoluut niet. Ik ben hier met verwachtingen naartoe gekomen. Dan is het nog steeds een teleurstelling dat je zo weinig speelt. Ik probeer de trainer te overtuigen.”

Labyad praat vaak met de Ajax-coach. “Wat hij zegt, dat is iets tussen mij en de trainer. De trainer verwacht dingen van mij en ik probeer te laten zien wat ik kan.” In de zomer kan alles anders zijn, maar voor een vertrek in de winterstop is het nog te vroeg, vindt Labyad. “Nee, ik wil slagen bij Ajax en kampioen worden”, aldus de speler die gisteren de 2-0 voor zijn rekening nam.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.