Lachende Blind: “Gehaald om de Champions League te halen”

Daley Blind was gisteren één van de grootste uitblinkers bij Ajax. De 29-jarige routinier bleef met gemak op de been tegen Juventus (1-2) en leidde de Amsterdamse ploeg met zijn goede spel naar de halve finale van de Champions League.

“Ik ben blij dat ik net wat extra kan geven aan het team”, zegt de Ajacied tegen De Telegraaf. “Misschien laat ik het meer zo zien dan verbaal. Ik voel me heel prettig en op mijn plek.” Blind werd de vorige zomer teruggehaald na vier seizoenen bij Manchester United. “Bij de gesprekken werd duidelijk dat ik gehaald werd om de Champions League te halen”, lacht de international. “Daarna kijk je verder. Als je kijkt hoe we spelen denk ik dat het verdiend is dat we hier staan.”

“Mensen zeiden dat Real Madrid niet in vorm was, maar dat kun je over Juventus niet zeggen”, aldus de centrumverdediger. Blind is lovend over de goede balans tussen talent en routine. “Er zijn meerdere jongens die aanvoelen wat er in zo’n wedstrijd gevraagd wordt. Frenkie (de Jong, red.) was in het begin zoekende, maar daarna pakte hij het goed op en begon hij te dribbelen, te passen, et cetera. Dat is mooi om te zien. En Matthijs (de Ligt) verzaakt nauwelijks.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.