Kostas Lamprou

Lamprou wellicht in de Champions League: “Als het moet, dan sta ik er”

Kostas Lamprou werkte zich dit seizoen op van derde keeper tot tweede keeper achter André Onana. Die laatste is nog een twijfelgeval voor het duel in de Champions League tegen Bayern München. Onana viel eergisteren uit in het duel tegen Zwolle en Lamprou moest zes minuten voor rust aan de bak.

“Ik had dit nog nooit meegemaakt, zo’n plotselinge invalbeurt. Het voelde vreemd”, zegt Lamprou in gesprek met Het Parool. Toen Lamprou pas in het veld stond kreeg hij een tegengoal te verduren uit een corner. “Ik schampte erlangs met mijn vingers. Dat was niet genoeg”, aldus de 1.78 meter ‘lange’ Griek. “Mijn lengte komt altijd terug in de kritieken. Ik heb ermee leren leven”, aldus de Ajacied.

De 27-jarige keeper kan overmorgen zijn debuut maken in een Europees voetbaltoernooi. “Geen idee hoe ernstig de blessure is van André, maar als het moet, dan sta ik er. Spannend? Ja. Bang? Nee. De trainer heeft al vaak het belang van een brede selectie benoemd. Nu moet ik misschien mijn bijdrage leveren in een belangrijke periode voor de club. Dat is mijn rol. Daar sta ik voor. Nu moet ik presteren”, aldus Lamprou.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.