Lasse Schone

Lasse Schöne: ‘Als wij die prijs winnen, vind ik alles best’

Lasse Schöne is dertig jaren oud en gaat nu het hoogtepunt uit zijn carrière meemaken: het spelen van een Europese finale. “We kunnen in ieder geval trots zijn. Wat zou het toch toch fantastisch zijn als we aan het eind van de rit met de beker staan”, stelt hij op de clubsite van Ajax. “Hoe dat gebeurt en hoeveel het wordt, maakt me helemaal niet uit. Als wij maar die prijs winnen, dan vind ik alles best.”

De Deen weet dat het geen makkelijke strijd gaat worden tegen Manchester United, maar hij heeft wel vertrouwen in een goed resultaat tegen de Engelse grootmacht. “Het is een goed team met een andere speelstijl dan die van ons. Ze hebben veel individuele kwaliteiten en staan niet voor niets in de finale. Toch denk dat ik dat we ze goed kunnen hebben. We moeten het op onze eigen manier doen.”

Schöne is trots dat hij ook persoonlijk in zijn carrière een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij is één van de weinige dertigers in het elftal van Peter Bosz. “We hebben hier genoeg voorbeelden rondlopen van jongens die op 17/18-jarige leeftijd de Europa League-finale gaan spelen. Toen ik die leeftijd had, zat ik in het tweede bij sc Heerenveen. Het is fantastisch dat ik dit ook nog mag meemaken. Ieder bereikt het op zijn eigen manier.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.