Lasse Schöne

Lasse Schöne: ‘Als team gestreden en goed gespeeld’

Lasse Schöne is blij met de ruime 3-0 zege die Ajax zondag heeft geboekt op koploper PSV. Frenkie de Jong werd uiteindelijk verkozen tot man of the match. “Hij heeft een fantastische wedstrijd gespeeld, maar als hele team hebben we gestreden en goed voetbal gespeeld. Er was maar één club die verdiende te winnen vandaag”, aldus de Deen in gesprek met FOX Sports.

Alle drie de goals vielen pas in de tweede helft. “In de eerste helft waren we ook dominant, maar creëerde we minder kansen. Toen de eerste erin ging, kregen we veel ruimte en maken we uiteindelijk drie goede goals. Dat is wel heel lekker. En het was ook nodig natuurlijk, want zeven punten achterstand of dertien dat scheelt nogal wat. In de laatste tien minuten probeerden zij nog wel iets, maar ik heb geen enkel moment het idee gehad dat PSV nog terug in de wedstrijd zou komen.”

Ajax kan nu juichen, maar krijgt donderdag Excelsior alweer op bezoek. Hoe zorgen de Amsterdammers ervoor dat  ze weer hetzelfde spel op de mat gaan leggen? “We zijn dit jaar wisselvallig. We moeten dit vasthouden. Alles begint met instelling en die was vandaag goed, maar we hebben ook wedstrijden gehad dat het in het begin heel matig was. Nogmaals: alles begint met instelling want voetballen kunnen we  wel.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.