Lasse Schone

Lasse Schöne: ‘Even de keeper testen’

Lasse Schöne blikt een dag na de 2-1 zege op Feyenoord terug op de Klassieker. “Het zijn bijzondere wedstrijden. We hebben heel goed gespeeld, het is alleen jammer dat we niet meer goals hebben gemaakt”, aldus de Deen die zelf de score al in de eerste minuut wist te openen. Het is echter niet de goal die hem het meeste zal bijblijven. “Vooral de manier waarop het ging. We waren negentig minuten lang de bovenliggende partij.”

Achteraf ontstond er nog wat discussie over de aanleiding naar de vrije trap waaruit Schöne scoorde. “Het was geen zware overtreding, maar het was wel een overtreding. Je kan ‘m geven. Ik vind het een beetje jammer dat erover wordt geschreven, want we kunnen die wedstrijd verder gewoon met 5-0 winnen.” Er was geen twijfel of Schöne de bal in één keer op doel zou schieten. “Het was het begin van de wedstrijd, dus waarom niet? Even de keeper testen. Het is natuurlijk wel lekker om zo de Klassieker te beginnen.”

De Deen heeft nog goede hoop in de titelstrijd. “We hebben altijd vertrouwen gehad, dat moet je ook blijven houden. We hebben het natuurlijk niet in eigen hand, dat is jammer. Maar ik denk dat Feyenoord geen lekkere busreis terug heeft gehad. Ze zullen erover moeten hebben nadenken. Ik denk dat het aardig hard aankomt bij hun. In zes wedstrijden kunnen zij nog genoeg punten verspelen. Wij moeten onze eigen wedstrijden winnen en de druk erop houden. Dan staan wij op het eind gewoon met de schaal.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.