Lasse Schone I

Lasse Schöne: ‘Feyenoord bezwijkt onder de druk’

Lasse Schöne heeft er alle vertrouwen in dat Ajax landskampioen gaat worden. Mits de Amsterdammers zondag weten te winnen van Feyenoord. “Als we zondag winnen, staan we nog maar drie punten achter. Dat legt de druk weer bij Feyenoord”, aldus de Deen in gesprek met Metro. “We moeten de overwinning binnenhalen en dan denk ik dat ze zullen bezwijken onder de druk. En dan staan wij uiteindelijk met die schaal.”

Cruciaal is dus een zege op Feyenoord in de Amsterdam ArenA. De statistieken spreken in het voordeel van Ajax, want de Rotterdammers wisten de afgelopen twaalf jaar niet te winnen bij de aartsrivaal. “Als ik terugdenk aan De Klassiekers die ik heb gespeeld, dan denk ik niet dat ik ooit een Klassieker verloren heb – zeker niet thuis. Het jaar daarvoor verloren we uit in de beker, maar dat is iets anders. Dus nee, ik heb alleen goede herinneringen aan de Klassieker. Laten we dat zo houden.”

Schöne heeft mooie Klassiekers gespeeld, maar voor hem steekt de overwinning van vorig seizoen erboven uit. “Ik heb veel mooie herinneringen aan De Klassieker. Echt heel veel. Maar de overwinning van vorig jaar was echt geweldig, het was een belangrijke wedstrijd en Richedly Bazoer maakte een prachtig doelpunt. Ook voor mij was het fantastisch, ik stond weer in het basiselftal na een tijdje op de bank te hebben gezeten. Die overwinning was dus echt geweldig.”

Bron:
Metro

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.