Lasse Schöne: ‘Het was heel erg bijzonder’

Lasse Schöne was zeer onder de indruk van het eerbetoon aan Johan Cruijff voorafgaand en tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. “We wisten natuurlijk van te voren dat het bijzonder zou worden, want er is veel over geschreven. Maar dat werd het ook. Het was heel erg bijzonder. Ja, ik denk dat het een hele mooie wedstrijd was. Ook om mee te maken. De acties die voor de wedstrijd werden gehouden, waren fantastisch. Het is ook lekker dat wij als club de enige zijn die bij zo’n eerbetoon wisten te winnen. Zowel Nederland als Barcelona verloren hun wedstrijd. Mooi dat wij wel konden winnen.”

Ajax won uiteindelijk met 3-0 en had die stand al bij rust bereikt. Mede dankzij een vroege goal van Schöne zelf. “Het duurde niet lang voordat we voor kwamen, een minuutje of twee, drie. En ik scoorde met het hoofd, dat gebeurd ook niet vaak. Het was een prima goal. Door onze vroege goal werd de wedstrijd open gebroken en daarna maakten we er nog twee, waardoor de wedstrijd gespeeld was.” Ajax moet nog vijf duels winnen. “We moeten het gewoon wedstrijd voor wedstrijd gaan bekijken. Je kan zo punten verspelen en dat mag niet gebeuren. Dus we moeten ons weer focussen op de volgende wedstrijd. Dat hebben we deze week ook gedaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.