Lasse Schöne: ‘Ik ben er gewoon heel goed in’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 februari 2016 18:31 – Bron: FOX Sports

Lasse Schone Ik Ben Er Gewoon Heel Goed In

Lasse Schöne heeft zich volledig teruggeknokt in het basiselftal van Ajax. Na een goede wedstrijd tegen Feyenoord, begon hij ook tegen FC Groningen als rechtsbuiten en benutte bovendien een strafschop. Vorige week mocht Nemanja Gudelj nog aanleggen vanaf elf meter, maar miste. “Die afspraak was duidelijk, ik stond vandaag als eerste op de lijst. Dat is wel lekker.”

Schöne nam in zijn profcarrière elf strafschoppen in de nationale competitie en scoorde ze allemaal. “Dat is een prima gemiddelde toch?”, zegt de Deen met een knipoog in gesprek met FOX Sports. “Het is heel moeilijk, maar ik ben er gewoon heel goed in”, lacht hij. “Het is niet altijd makkelijk, maar van een penalty mag je verwachten dat ie erin gaat.”

Daarnaast was de Deen belangrijk in het aanvalsspel van Ajax. “Ik denk dat ik een bepaalde rust in het team breng en ik heb scorend vermogen, dat zie je”, analyseert hij zichzelf. “Mijn sterke punten zijn spelen op de helft van de tegenstander en soms een bal vasthouden, want soms raken we de bal te snel kwijt. Ik ben heel blij dat ik weer speel, ik hoop dat ik volgende week weer mag.”  

Ja, dat zeg ik al het hele seizoen dat hij moet spelen.
Een van de weinigen met ervaring ( En ajax word altijd uitgeschakeld in de CL volgens de trainer/club doordat ze ervaring missen ) Tja, dan moet je die opstellen en niet op de bank zetten !!

Ik vind het ook een grove fout dat Gudelj op 1 stond om de penalty’s te nemen! Dat heeft ons 2 punten ( en de eerste plaats ) gekost tegen roda.

Onbegrijpelijk dat iemand met 100% op de 2e plaats stond.

Ik verwacht dat Ajax en PSV nog maar heel erg weinig punten gaan verspelen dit seizoen.

( Over 2 weken Ajax – AZ ) dat word lastig maar hopenlijk winnen we die ook.

Dan moeten we over een week of 6 maar in eindhoven winnen !

quote: invincible

Dat hoop ik ook! Misschien niet altijd even snel, maar wel iemand met inzicht, flair, techniek, dodelijk wapen qua vrije trappen en penalties en ervaring. Deze man brengt het allemaal met zich mee binnen het veld, nu blijkt hij ook nog eens de “Amsterdamse bluf” te bezitten buiten het veld; Heerlijk! Schöne hoort gewoon in de basis!

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.