Lasse Schöne: ‘Ik speel graag in het midden’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 oktober 2016 16:27 – Bron: FOX Sports

1455361407

Lasse Schöne heeft zich in de basiself van Peter Bosz geknokt. Ook tegen FC Utrecht stond hij op het middenveld en beloonde en prima wedstrijd met een doelpunt. “Ik speel gewoon graag in het midden. Ik ben graag aan de bal en op de 6-positie krijg je hem vaak. Je kunt lekker vooruit spelen, bij Ajax kun je bijna overal de bal kwijt. Dit is een heerlijke positie en als je dan ook hier en daar een goaltje mee kunt pikken is dat wel lekker.”

Over de wedstrijd was de Deen best tevreden. “FC Utrecht is een moeilijke tegenstander. Je weet met hen dat je de bal vaak kan hebben, maar dat ze zo ontzettend snel zijn bij een foutje. Je moet blijven opletten”, blikt hij terug in gesprek met FOX Sports. “Zelf hadden we te weinig diepgang. Het werd daardoor een heel klein veld. Dat had beter gekund. Maar goed, we hebben uiteindelijk wel drie punten.”

Schöne scoorde dit keer uit een strafschop. Hij is Davy Klaassen weer voorbij gestreefd als eerste penalty-nemer. “Laatst miste Davy een penalty, dus ben ik weer nummer één. Dat is ook wel eens lekker. Je kijkt naar de keeper. Als hij snel gaat kan je hem in de andere hoek schieten. Maar hij bleef wat langer staan. Dan is het simpelweg hard genoeg in de hoek schieten. De hoogte maakt dan niet zoveel uit.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.