Lasse Schöne: ‘Ik zie ons hier wel blijven’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 01 augustus 2015 12:00 – Bron: Ajax.nl

Lasse Schöne heeft het ontzettend naar zijn zin bij Ajax, maar ook zijn leven buiten het voetbal zit wat de Deen betreft goed in elkaar. “Ik ben onlangs getrouwd. Marije en ik zijn inmiddels tien jaar bij elkaar. We ontmoetten elkaar in Heerenveen. Tja, toen was ik nog jong! Inmiddels hebben we samen twee kinderen – Mila van 7 en Robin van 5. Toen ik bij Ajax ging voetballen hebben we een fijn huis gevonden in Heemstede.”

Daar geniet hij van. “De natuur en ruimte in Heemstede vind ik heerlijk, maar ik ben ook vaak in Amsterdam te vinden”, vertelt hij op de clubsite van Ajax. “Het is fijn om zo’n mooie, grote stad dichtbij te hebben. Ik voel me ermee verbonden. Niet alleen omdat ik Ajacied ben. De openheid van Amsterdam vind ik heel mooi. Je kan er jezelf zijn, zonder dat je erop wordt aangekeken.”

Als Schöne naar zijn toekomst wordt gevraagd, lijkt hij te hinten op een langer verblijf in Amsterdam. Al weet je nooit waar zijn carrière zich nog naar toe gaat brengen. “Ik zie ons hier wel blijven, in de buurt van Amsterdam. Ook na mijn carrière. Ik heb hier zoveel belangrijks opgebouwd. Ajax speelt een grote rol in mijn leven. De club heeft mij zoveel gegeven. Het geeft me een ontzettend goed gevoel.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.