Lasse Schöne: ‘Spelen als ‘6’ ligt mij prima’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 september 2016 21:56 – Bron: Ajax Life

1437159288

Lasse Schöne verbaast vrijwel ieder jaar weer. Toen hij naar Ajax kwam, leek hij de ideale twaalfde man te zijn. Toch dwong hij een basisplek af als rechtsbuiten. Vorig seizoen kreeg de Deen minder speelminuten en ook dit jaar leek hij het te moeten gaan doen met invalbeurten. Tot afgelopen woensdag waar hij verrassend goed speelde als controlerende middenvelder. “Het ligt me prima, spelen als nummer zes”, aldus Schöne in gesprek met Ajax Life.

“We kwamen goed aan het voetballen toe”, analyseert hij. “Ik ben iemand die graag aan de bal is en als nummer zes krijg je veel ballen. Ik ben een ander type rechtsbuiten, dus dit bevalt me prima. Ik probeer de bal tussen de linies door te spelen en mensen over te slaan. Soms gaat het fout, maar dan moet je het juist blijven proberen en geen balletjes breed of achteruit gaan geven.”

Daarmee lijkt hij de spijker op z’n kop te slaan. Sinds Schöne op het middenveld staat, al zijn het slechts twee wedstrijden, voetbalt Ajax veel meer vooruit. “We werken daar al een tijdje aan en het gaat een keer op zijn plek vallen. Je moet linies blijven overslaan, zo maakte Kasper Dolberg ook die geweldige goal. Klaassen en Ziyech kunnen goed voetballen en die probeer ik zo snel mogelijk te bedienen.”

Ondanks zijn vele wedstrijden die hij vanaf de bank moest toekijken, is hij zijn best blijven doen. “Niet spelen is voor mij ook frustrerend en ik denk best wel eens: wat duurt het lang. Maar als je er toch bent, kun je op de training maar beter je best doen en je bewijzen ten opzichte van de trainer. Met dingen roepen kom je er niet, je moet de trainer overtuigen. Ik blijf gewoon hard werken, dan ben ik ervan overtuigd dat je krijgt wat je verdient.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.