Lasse Schöne: ‘Vecht terug, dat is mijn manier’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 december 2016 13:00 – Bron: Ajax Life

1477312083

Lasse Schöne is een alom gewaardeerde profvoetballer. Bij de supporters, de technische staf, medespelers en ook bij de media. De Deen is altijd vriendelijk en behulpzaam. Ook in mindere tijden. “Ik waardeer het dat de mensen mij waarderen. Dat doet me heel goed”, aldus Schöne in gesprek met Ajax Life. Hij heeft zich in Amsterdam al regelmatig opnieuw moeten bewijzen, maar wist zich altijd terug te vechten in de basis.

Die vechtlust toont niet iedereen. Schöne kijkt er ook nuchter naar. “Ik ben begonnen met voetballen omdat ik het leuk vind, en dat plezier neemt een periode op de bank zitten echt niet weg”, stelt de international. “Ik vind het te gemakkelijk om te zeggen dat je wilt vertrekken als je het even moeilijk hebt. Vecht terug, dat is mijn manier. En dat is elk jaar toch vrij goed gelukt.”

Schöne heeft een aflopend contract, maar hoeft niet te vertrekken of te verlengen zoals in het verleden bij bijvoorbeeld Nicolai Boilesen gebeurde. “Ik heb gelukkig al veel mogen betekenen voor de club. Al scheelt het ook dat ik transfervrij binnenkwam. Ik heb geen idee of er binnenkort gesproken wordt. Praten kan altijd, daar sta ik zeker open voor. Maar plannen maken over de toekomst komt wel na het seizoen. En ook dat zal in overleg gaan met mijn gezin.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.