Lasse Schöne: ‘Waarom zou ik?’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 januari 2016 13:35 – Bron: Telesport

1437159288

Lasse Schöne wil deze winter niet vertrekken bij Ajax, ondanks zijn geringe speelminuten in de eerste seizoenshelft. “Waarom zou ik? Ik heb heel veel moeite met mijn huidige situatie, maar de kans is groot dat ik nu gewoon blijf. Het is niet honderd procent zeker dat ik het seizoen afmaak, maar het is niet mijn intentie om een transfer te maken en al helemaal niet om iets te forceren. Ik heb in de voetballerij geleerd om nooit ’nooit’ te zeggen.”

Schöne wees volgens De Telegraaf concrete interesse van Dinamo Moskou de deur. Hij zei ‘nee’ tegen een jaarsalaris van 2,4 miljoen euro. “Ik ben geen opgever en een wintertransfer is niet ideaal. Als ik wegga, wil ik fris aan een nieuw seizoen beginnen. Ik ga door en vecht voor mijn plaats. Na dit seizoen zal ik mijn eigen prestatie evalueren en kijken wat het toekomstperspectief is. Mijn goede voornemen voor 2016? Terugkeren in de basis.”

De 29-jarige Deen heeft ook een belangrijke rol in de ploeg door zijn ervaring in de relatief jonge selectie. “Ze kunnen goed voetballen, maar het leven van een topsporter houdt meer in. Ik probeer ze te helpen, zodat ze dat gaan beseffen. Bij mij is het door een moeilijke start bij Heerenveen en De Graafschap niet komen aanwaaien. Ik heb een heel andere weg bewandeld dan de spelers die in één keer in Ajax 1 staan. Door de tegenslagen heb ik veel geleerd en daar praat ik over. Namelijk geen enkele carrière, ook van mijn huidige medespelers niet, bestaat uit alleen hoogtepunten.”

Ondanks dat hij zijn rol als ‘mentor’ in de kleedkamer en tijdens de trainingen leuk vindt, wil hij van nog grotere waarde zijn voor Ajax. Op de grasmat. “Het lijkt nu of ik alleen belangrijk ben in de kleedkamer. Ook op het veld wil ik bepalend zijn”, aldus de Ajacied. “Ik ben een liefhebber, wil goed voetballen en mijn bijdrage leveren aan de titel. Dat we winterkampioen zijn, is leuk, maar het zegt me niet zo veel. Het gaat erom dat we 8 mei met de kampioensschaal staan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.