Klaas-Jan Huntelaar goal

Legendarische Ajacied Huntelaar zet een punt achter zijn loopbaan

Volgens Voetbal International heeft Klaas-Jan Huntelaar zijn besluit genomen: de 38-jarige ex-Ajacied keert niet meer terug als betaald voetballer. Huntelaar verliet Ajax in de winterstop van het vorige seizoen.

De doelpuntenmachine wilde zijn tweede liefde, Schalke 04, behoeden voor degradatie. Dat lukte de Achterhoeker niet. Onder andere NEC, FC Twente en zijn oude clubs De Graafschap en sc Heerenveen wilden nog door met de ex-international, maar Huntelaar had daar geen zin meer in.

‘Huntelaar nam voor zichzelf de tijd om alles op een rijtje te zetten. Die tijd is ‘officieel’ nog aan de gang, maar de voormalige spits heeft de knoop voor zichzelf al doorgehakt. Hij keert niet meer terug als voetballer’, schrijft VI-journalist Freek Jansen.

Huntelaar speelde voor PSV, De Graafschap, AGOVV, Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 kwam tot 662 wedstrijden als clubspeler en maakte daarin 366 goals. Hij staat met 42 doelpunten tweede op de eeuwige topscorerslijst van het Nederlands elftal. Daarvoor had Huntelaar 76 interlands nodig. Met het Nederlands Elftal haalde hij in 2010 zilver en in 2014 brons.

Met Ajax won Huntelaar twee landstitels (2019, 2021), drie bekers (2006, 2007, 2019) en drie keer de Johan Cruijff Schaal (2006, 2007, 2019).

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.