Ligeon in Tilburg omgeschoold tot rechtsbuiten

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 september 2015 09:40 – Bron: Brabants Dagblad

1374317154

Ruben Ligeon is dit seizoen door Ajax verhuurd aan Willem II om een jaar lang Eredivisie-ervaring op te doen. Dat gaat uiteindelijk echter niet gebeuren op zijn eigen positie, rechtsback. Hoofdtrainer Jurgen Streppel wil de snelle verdediger gebruiken als buitenspeler. “Momenteel heeft hij meer kans op speeltijd in de voorhoede dan in de defensie”, aldus Streppel.

Willem II speelde een oefenduel tegen AA Gent, waarin Ligeon werd getest als buitenspeler. “Ruben viel op vanwege zijn snelheid. Dat kan een wapen zijn als invaller voorin. Tegen Gent heeft hij daar een uur gespeeld en hij is drie keer alleen voor de keeper gekomen”, aldus de oefenmeester van de Tilburgers in gesprek met het Brabants Dagblad. “Dit is niet het ei van Columbus, maar wel een extra optie.”

Ligeon zelf staat open voor een andere positie, maar het heeft niet zijn voorkeur. “Natuurlijk hoop ik nog wel een kans te krijgen als back, maar als het team mij op een andere positie nodig heeft, dan doe ik daar mijn best. In de jeugd bij Ajax heb ik ook op verschillende plekken in het elftal gevoetbald, maar vanaf de B-jeugd alleen nog als rechtsachter. Dit is dus wel weer even wennen. En er goed op trainen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.