Het Parool

Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever en Mitchell Dijks vormen vooralsnog de verdediging van Ajax. De spelers krijgen als individu en als linie bakken kritiek over zich heen. De 18-jarige De Ligt is het niet eens met de negatieve recensies.

“Je leest en hoort soms dat de verdedigingslinie van Ajax de zwakste zou zijn. Maar met Feyenoord hebben we de minste goals tegen in de Eredivisie: vier”, zegt De Ligt in gesprek met Het Parool. “Als we zelf vaker zouden scoren, neemt dat natuurlijk veel druk weg in de slotfase van een wedstrijd. Bij een minimale voorsprong durf je die risicovolle pass van achteruit niet te geven, terwijl je dat wél zou moeten doen. Er sluipt dan toch wat angst in en dan roep je het onheil over jezelf af. Als de marge twee of drie goals is, ga je vrijer voetballen. Dat is belangrijk, vooral voor ons, als aanvallende ploeg”, vindt de jonge Ajacied.

Ajax scoort dus te weinig, volgens de international. Maar De Ligt wil niet echt de schuld bij de aanvallers leggen. “Want het is niet zo simpel. Ik heb zelf tegen Rosenborg, PEC Zwolle en ADO een goede kopkans gekregen, maar niet gescoord. Van mij moeten we het dus ook niet hebben, qua goals. Er wordt op getraind, uiteraard, maar scoren heeft vooral met vertrouwen te maken. Wat dat betreft is het fijn dat Dolberg er drie maakte in de beker tegen Scheveningen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Reageren op dit bericht