Ling: ‘Ik heb veel te danken aan Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 oktober 2015 09:08 – Bron: De Volkskrant

1385635023

Tscheu La Ling werkte tot donderdag als adviseur bij Ajax, daarna legde hij zijn taken neer. Ling is de afgelopen jaren veel genoemd als het over de directie van Ajax ging. Hij was volgens Johan Cruijff de ideale Algemeen Directeur, maar stuitte op veel weerstand binnen de club. Uiteindelijk kwam hij dan dit jaar als adviseur van de directie toch bij Ajax binnen.

Waarom maakte hij die keuze ondanks dat hij wist dat er wederom veel weerstand en commotie zou ontstaan? “Ik heb veel te danken aan Ajax. Ik kwam er als jonge jongen, overleefde en ging Europa in. Het heeft veel impact op mijn leven gehad”, vertelt hij in een uitgebreid interview in De Volkskrant. “Nu zie ik dat het beter kan bij de club. Ik zou Ajax kunnen helpen, dat is voor mij de uitdaging.”

Ling meent een serieuze oplossing voor de organisatiestructuur van Ajax te hebben. “Ik heb het idee dat ik een model heb voor Ajax voor de lange termijn. Dan gaat het niet om personen die eruit moeten, maar om de organisatie verder brengen.” Als adviseur van de directie was hij een rapport aan het schrijven, maar nu is hij weg. Is het rapport af? “Ik lever het in fases aan. Het grootste gedeelte is al ingeleverd.”

De voormalig profvoetballer kreeg veel steun bij het schrijven van zijn adviesrapport. “Er zijn mensen die mij geassisteerd hebben, want het is echt een enorme pil. Ik heb een analyse gemaakt van de speelwijze, het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding. Ik heb nu tot en met het aankoopbeleid ingeleverd.” Of het rapport nog wordt vrijgegeven weet hij niet. “Dat is aan de raad van commissarissen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.