ESPN

Daley Blind speelde sinds lange tijd weer eens op de linksbackpositie. Normaal speelt Nicolás Tagliafico op die plek, maar de Argentijn ontbrak vanwege een blessure. De 30-jarige Blind speelde een goede pot in Alkmaar. De Ajacieden liepen met een 0-3 overwinning op AZ van het veld.

“De grootste beweegredenen waren denk ik dat Martínez het eerder deze maand goed deed op de nummer 4-positie in het bekerduel met AZ”, zegt Blind voor de camera van ESPN. Trainer Ten Hag koos opnieuw voor de Zuid-Amerikaan en dat pakte weer goed uit. “Op deze manier hebben we veel rust aan de bal en voetballend vermogen achterin”, aldus Blind.

Teun Koopmeiners, normaliter de man die de lijnen uitzet bij de Alkmaarse club, kwam niet in de wedstrijd. Was dit de tactiek van Ajax? “Wij hebben niet een plan gericht op Koopmeiners, maar voor heel AZ. We zaten overal kort op, hebben veel duels uitgevochten op het middenveld en kwamen vaak als winnaar uit de strijd. Dan kom je in de wedstrijd. Als je Koopmeiners en Midtsjø niet aan de bal laat komen, valt veel van hun spel weg.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)