Lisandro Martinez: ‘Geen moeite om daar te spelen’

Lisandro Martinez kwam afgelopen zomer over vanuit Argentinië naar Ajax en speelde zichzelf direct in de basis. Waar sommige nieuwe spelers maanden nodig hebben om te wennen, heeft de verdediger annex middenvelder heeft zich snel aangepast. “Maar dat komt ook door mijn ploeggenoten”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. “Zij hebben mij direct in de ploeg opgenomen. Ik voel me hier helemaal op mijn plek.”

Martinez speelde in de voorbereiding weleens linksback, begon de competitie als centrale verdediger, schoof vervolgens door naar het middenveld en lijkt nu weer centraal achterin terecht te komen door de absentie van Daley Blind. “Ik ben altijd bereid om op elke plek op het veld te spelen. Ik doe wat nodig is voor de ploeg.” Martinez speelde in de jeugd ooit nog als spits, maar werd prof als verdedigende middenvelder.

Nu zal hij echter weer als centrumverdediger gaan opereren. “Ik heb afgelopen week diverse keren getraind als centrale verdediger. Het is een positie die ik goed ken. Ik heb er geen moeite mee om daar te spelen. Zolang Daley er niet bij is, neem ik graag zijn plek in en doe ik mijn uiterste best.” Martinez heeft wel een voorkeur voor het middenveld. “Dat is een positie waar ik mij goed bij voel, als weet ik dat ik mezelf daar nog moet verbeteren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.